Reflux vagy valami más

Röviden: nem volt bukós baba, jól szopizott.5, 5hónaposan piros popsi, hasmenéssel kezdődő vírust kapott. Majd tirokgyulladás lett megállapítva.Rá 2napra lázas lett és hányt is.Erre antib.-t kapot. Aztán 1hét múlva ismételten lázas lett újra és újra.Háziorvos és ügyelet is látta, csillapítsak lázat! Javaslattal hazaküldték. Mivel a láz nem szünt, háziorvosunk beutalt a füll-orr-gégészetre. Azon kívül, hogy a füle zsíros volt, semmi kórosat nem talált.Hozzáteszem, hogy gyermekeknek születése óta barnásabb a fülzsírja, de erre azt mondták nem gond, vannak ilyen babák. Miután a fülészetet is megjártuk, estére csillapíthatatlan láza lett a gyereknek, így bevittük a kórházba. Kezdődő tüdőgyulladás lett megállapítva.Sokára, több hetes otthoni kezelés után gyógyult meg. Ezalatt kapott 2antibiotikum kúrát, köptetőt, tüdőtágítót valamint mivel gyakran hányt dedalon kúpot is. Mire teljesen meggyógyult csaknem 7hónapos lett.S mivel a betegség ideje alatt csak tápszert volt hajlandó elfogadni, a ht-t kezdtük elölről. Most ott tartunk, hogy már majdnem mindent eszik. Azonban többször is előfordult, hogy az étel lenyelése gondot okozott neki, a az öklendezésbe majd hányásba torkolott.Gyakran matat a szájában, mint aki épp hánytatni készül magát, tehát nem az ínyét, hanem a torkát birizgalja.1-1, 5havonta jön egy megfázásos, köhögős betegség... Most 2hete már megint beteg.Kezdődött orrfolyással, erre nasivint és tengervizes orrsorayt kapott, valamint rendszeresen szívtam a váladékot. Mivel köhögni kezdett, orvosi javaslatra ambroxolt adtam neki. Mivel az orrváladék mennyisége nem csökkent, és állaga romlott, így doktornő antibiotikumos orrsorayt adott.Orrfolyás megszűnt, viszont az esti alvásoknál olyan mint aki nyeldekel valamit, majd köhögni kezd végül hány.Hétfőtől antib-t kap, bár nem hallatszik a tüdején semmi, s a garaton sincs válladék. Ma (szerda) , mivel állapota nem javult az antib. mellé fenistil kell adjak, és az ambroxolt fluimucilra cseréltük. Önnek mi a véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza köhögés témában

Kedves Kérdező!

A gyakori betegségek miatt jó lenne egy immunológiai kivizsgálás illetve a tüdőgyulladás, visszatérő köhögéses panaszok miatt egy tüdőgyógyászati is. A háttérben lehet reflux is, de nem tudom hogy az étel amit kap mennyire pépes, mennyire sűrű - már mint ami a nyelési nehezítettséget illeti - szóval az is gond lehet esetleg. Ebben az életkorban, ha jól látom 1 éves már háziorvos által felírható immunerősítő is létezik- Broncho-Vaxom vagy Ribomunyl, ami kifejezetten jót tesz a fertőzések megelőzésében, ezt jó szívvel javaslom.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. október 19., 15:16; Megválaszolva: 2016. október 27., 12:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Folyamatos nátha
Kedves doktornő! Lassan 6 hónapos(anyatejes) kislányom miatt aggódom.Kb.6hetes kora óta folyamatossan náthás, de olyan szinten, hogy éjjel-nappal...
Köhécselés
Tisztelt szakértő! A kislányom 5 éves és pár napja köhög evés közben és evés után kb. 1 órán át. Más panasza nincs. Éjszaka nem jelentkezik...
gyermek köhögés
A kislányom ősz óta folyamatosan köhög. Már rengeteget voltunk orvosnál, de semmi sem változik.Szegénykém már rengeteg antibiotikumot és köptetőt...
Gyerekasztma? Montelukast?
15 hónapos kislányom rendszeresen befullad szeptembertől júniusig 3 hónapos kora óta. Krupos, hörghurutos. Most néhány napja a montelukastot irta fel...