Alig eszik a babám

Tisztelt Doktornő! 2 hónapos kislányom alig eszik. Tápszeres, az ajánlott mennyiség felét sem eszi meg egy nap.Próbáltunk már több féle tápszert (ezt ajánlotta az orvosunk) , de nem segített. 3700 grammal született. Első hónapban hízott 600 grammot, a másodikban csak 300-at. Széklete minden nap vagy minden második nap van, nem hasfájós. Nagyon aggódom, hogy nem fejlődik megfelelően. Önnek mi a véleménye? Köszönöm!

Dr. Balogh Andrea válasza súlyfejlődés elmaradása csecsemőkorban témában

Kedves Kérdező!

Valóban keveset hízott a kislánya, mindenképpen laborvizsgálatot javasolnék első körben (vérvétel+vizeletvizsgálat) , ha ez rendben van akkor további részletes kivizsgálást.Sok esetben húgyúti fertőzés okoz ilyet csecsemőknél, de sok más oka is lehet, mindenképpen indokolt a kivizsgálás.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. január 11., 14:28; Megválaszolva: 2016. január 12., 21:19
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Van e teendő?
Laborértékek
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas
Lágyéksérv gyerekkorban