gyermek tejallergia

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 6 éves kislányomról 3 hónapja derült ki, hogy tejfehérje allergiás.Tünetei nem közvetlen tejtermék fogyasztás után jelentkeztek, hanem a nyáron több alkalommal reggelente hányt, savat inkább, kialakult reflux miatt.Így mutatta ki végül gasztroenteorológiai vizsgálat és vérvétel a problémát.Orvosi utasításra tartjuk a szigorú tejmentes diétát.Kérdésem az lenne, mennyi idő után próbálhatok neki adni esetleg olyan termékeket, melyek nyomokban tartalmazhatnak tejet.Egyáltalán adhatok e neki ilyesmit vagy még sokáig kizárt? Mikor szükséges a kontroll vizsgálat? Igyekszünk nagyon odafigylni és betartani a diétát, de sokszor tanácstalan vagyok az egész betegséget illetően és az orvostól sem kaptunk sajnos egyértelmű tájékoztatást, amúgy is nagyon nehéz őt elérni. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza tejallergia témában

Kedves Kata!

A tejmentes diétát tartsák mindenképpen. Egy idő múlva a gyermek tüneteitől függően amikor a kezelő orvosuk engedi akkor egy tejterheléses vizsgálat fog történni, melynek segítségével majd eldönthető, hogy a diéta hogyan folytatódjon. Azonban mindenképpen szükséges az orvosukkal kommunikálni. Kontroll 3 havonta szükséges általában eleinte aztán ritkábban, de ez is beteg és orvosfüggő egyaránt. Tehát mindenképpen beszéljen a gyermek kezelőorvosával. A kontroll időpontját általában már a vizsgálatokon meg szokták adni, hogy legközelebb mikor kell menni. Érdemes erre törekedni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. november 13., 00:03; Megválaszolva: 2015. november 24., 14:02
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?