látható oxigénhiány

Tisztelt Doktornő! Ma (2015.10.18. vasárnap) reggel 8: 25 órakor született az első unokám, és a kezei (kézfeje, ujjai) és lábai, valamint a homloka el van kékülve, oxigénhiányos állapot miatt. Csombék volt a köldökzsinóron és kétszer a nyakára volt tekeredve. 3 órakor ment el a magzatvíz, de csak 8 órakor jött be az orvos, az egyébként ütemezettnek szánt császármetszésre (amit péntekre ütemezett, de akkor már nem volt kedve, másik műtét miatt) . A baba felsírt, állítólag minden rendben van, (APGAR-t még nem tudom) de én azért nagyon aggódom. Mit kell, lehet ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza köldökzsinór csavarodás témában

Kedves Kérdező!

Először is gratulálok unokája születéséhez! Gondolom a kis kezének és homlokának a kékülése már oldódott az unokájának. Ha azt mondják minden rendben van akkor a későbbiekben érdemes figyelni a kicsi mozgásfejlődésére hogy az megfelelő ütemben zajlik-e, nincs e az izmaiban ernyedtség, tartja-e a kis fejét rendesen, nem fekszik-e kifliben stb. A mozgásfejlődése helyességét a gyermekorvosuk és védőnőjük figyeli majd. Ami a jó hírem, hogy bármi ilyen probléma van csodálatosan megszüntethető, orvosolható tornagyakorlatok segítségével.Ha ilyen gond lenne akkor fel kell majd keresni egy gyermekneurológust illetve egy gyermekrehabilitációs helyet ahol speciális tornagyakorlatok segítségével a kicsi mozgásfejlődése normalizálódni tud.

De reméljük, hogy semmi gond nincs és nem is lesz, sokszor semmi probléma nem is szokott lenni egy köldökzsinór csomóból, csavarodásból, a kis babák szervezete csodákra képes.

Jó egészséget kívánok az egész családnak!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. október 18., 16:07; Megválaszolva: 2015. október 18., 16:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás