Trombocita szám drasztikus csökkenése

Üdvözlöm! Test szerte megjelenő kékes foltok miatt vérvételt követően unokám trombocitaszáma 3 volt. 2 hét kórházi kezelés (speciális infúzió, antibiotikum, majd szteroid hatására) 20-as értékkel elengedték. Történt csontvelő vizsgálat is, ami negatív eredményt hozott. Minden rendben van. A szteroid kezelés szájon át otthonában folytatódott, 2 hét múlva controll vizsgálat eredménye 50:) - es trombocita szám. Nagyon örültünk. Szteroid dózis felére csökkentve, 2 hét múlva (mai napon) ismételt laborvizsgálat, trombocita száma 25............. Ismét kórházban maradt. Vércukor értéke is igen magas, 13 mmmol/l Itt az elszólásokból, a rácsodálkozásokból azt szűrtem le, nincs tapasztalata az orvos-gárdának, talán Önök között akad valaki, aki találkozott ilyen esettel és tud tanácsot adni. Mi okozhatja? Mi váltja ki? Mit lehetne tenni? .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza thrombocytopenia témában

Kedves Kérdező!

Gyermekhaematológus szakorvost keressenek fel, aki segíthet a probléma okának a kiderítésében. Leggyakrabban vírusfertőzést követően (pl. egy egyszerű megfázás, nátha) alakul ki a thrombocyta szám csökkenése, mivel a vírus szerkezete hasonlóságot mutat a thrombocyta szerkezetével és a szervezet így nem csak a vírust pusztítja el hanem a thrombocytákat is. De mindenképpen azt javaslom, hogy keressenek fel specialistát.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. szeptember 23., 21:03; Megválaszolva: 2015. szeptember 26., 20:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata