Kisgyermek lábizzadása

Két éves kisunokám lába szinte születése óta izzad. Édesanyja már a terhesség alatt is instabil idegrendszerű volt, jelenleg is depresszióval kezelik. /Ha ez adalék lehet a diagnózishoz/ A kisgyermek jó idegrendszerűnek tűnik, bár nem beszél, inkább passzív. Az anyuka nem tartja orovosolandónak a problémát. Én nagyon sajnálom a folyton hideg, izzadó lábacskája miatt. Tisztelettel köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza izzadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos nem tudok segíteni, valószínűleg ez egy veleszületett hajlam, de ezt csak a gyermek orvosa mondhatja meg, hogy probléma-e egyáltalán.

Valahogy úgy érzem, a gyermek anyukája nem az Ön lánya. Nos, az, hogy ő depressziós, nem jelenti, hogy gondatlan anya lenne. Véleményem szerint úgy tudja a legjobban kifejezni a szeretetét az unokája iránt, hogy feltétel nélkül megbízik annak az anyjában, és a háta mögött nem kér ki olyan orvostól véleményt, aki nem vizsgálta a kicsit. Gondoljon bele, hogy Ön anno ezt Ön hogyan fogadta volna a saját szüleitől vagy a párja szüleitől. Ezzel ugyanis tovább mélyíti az fiatal anya depresszióját, ami elsősorban a kisgyermeknek árt.

A bizalomnak és a szeretetnek nem csak a spontán, hanem a magunkra erőltetett) gyógyító ereje van, nagyon sokat tud segíteni.

Kérdés: 2015. március 09., 19:34; Megválaszolva: 2015. március 10., 12:38
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél