Aggódnom kellenne, vagy minden rendben?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Kislányom 3 hónapos státuszán kiderult, hogy 4700g amit a doktornő kevésnek vélt tápszert javasolt, de Alíz jól lakik az anyatejjel, ha abból többet próbálok neki adni azt is visszahányja így én a tápszert nem tartom megoldásnak. Egyébként 3450gal született és 3400gal hoztuk haza a korházból. Vártunk egy hetet, hogy alakul a súlya, 4dkgot hízott amit szintén keveselt a doktornő. Elküldött minket vérvételre, hogy megtudjuk nem vashiányos-e. A vas rendben volt azonban eleg sok elteres volt a leletében: Neutrophyl sejtek 17, 7 Lymphocyta sejtek 71, 9 Eosinophyl sejtek 4, 2 Abszolut neutrophil sejtszam 1, 29 Abszolut lymphocyta sejtszám 5, 24 Hemoglobinkoncentracioja 114 Haematocrit 0, 34 MCH 28 RDW 10, 3 Thrombocyta szám 864 MPV 6, 5 ez a lelet egy héttel a 3 hónapos kötelező oltása és a meningococcus elleni oltás után tortént. Befolyásolhatta ez a leletet vagy tényleg van valami baj? A doktornő azt mondta nem befolyásolhatta és hogy majddd meg kell ismételni mérjem mennyiket eszik és febr. 17Én menjünk a következő oltásra. Tényleg nagyon kevés a súlya? Egyébként nagyon jó kedvű, mozgékony, a fogcsírái is mozgolódnak már jól fejlődik pisis kakis pelusok rendben vannak egyedül a súlya kevesebb a határértéknél meg ez a vérlelet.. Egyébként én is elég vékony vagyok 43 kg-al kezdtem a terhességet az egész családomnak ilyen az alkata. Remélem mindent sikerült leírnom, hogy teljes képet adjak a helyzetünkről... Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Sajnos kislánya súlya valóban elmarad a várt átlagos fejlődési ütemtől. A vérképe vírusfertőzésre utal, ezt mutatja magasabb lymphocyta és thrombocyta szám. Az alacsonyabb fejlődés esetén valóban szoktunk tápszer adást javasolni, előbb szoptassa meg utána kínálja meg a kicsit tápszerrel és amennyi jól esik neki annyit egyen. Ez sok esetben megoldáshoz vezet.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. január 30., 22:23; Megválaszolva: 2015. január 31., 19:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek