Bárányhimlős testvér

Szép napot kívánok doktornő. A kérdésem az lenne, hogy a nagy fiam aki tízéves most lett bárányhimlős, dec 31-én A pici babánk aki 2, 5 éves vihetjük e a bölcsibe.Rajta még eddig nem jelentkeztek a tünetek. Előre is köszönöm Tamás.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza bárányhimlő témában

Kedves Tamás!

Amíg a picin nem jönnek ki pöttyök vihetik közösségbe. Nem biztos hogy elkaptam a kicsi. Ha viszont elkapta akkor kb. 1, 5-2, 5 hét múlva várhatóak a kiütések. Azt érdemes még tudni, hogy a pöttyök megjelenése előtt pár nappal már fertőzhet a kicsi.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. január 02., 14:25; Megválaszolva: 2015. január 05., 17:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek