Ételallergia kisbabáknál

10 hónapos kisfiamnál tejfehérje- (4 féle) , tojás-, mogyoróallergiát diagnosztizáltak. Megcsinálták az teljeskörű allergia vizsgálatot (specifikus IgE) , és ezekre jött ki. A kérdésem az volna, hogy ha ő ilyen pici korban nem találkozott még mindenféle allergénnel a tesztből (mert például nem adtam még neki halat vagy szóját) a negativ teszt hogyan értékelhető, nem allergiás vagy még nem találkozott azzal a bizonyos allergénnel. Mondjuk mogyorót és tojást sem adtam, és az ételeit én készítem, tehát tudom mit rakok bele. Földimogyoróval nem találkozhatott, de a napvédőkrémjében volt sheavaj, arra gyanakodtam, hogy esetleg egyéb csonthéjasokkal is lehet keresztallergia. Tehát ami a tesztben negativ nyugodt szivvel adhatom pl szóját mert szójatejtermékek szóba jönnek tejallergiánál. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza tejallergia témában

Kedves Kérdező!

Jelen esetben a tesztre támaszkodhat azaz ha a szójára negatív eredményt mutatott úgy azt óvatosan alkalmazhatja. Természetesen lehet, hogy egy idő után ezzel szemben is allergia lép fel, de ezt előre nem lehet megmondani, így az óvatosan adagolni lehet a megoldás úgy vélem.

Tisztelettel: Dr.Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. július 22., 16:26; Megválaszolva: 2014. július 28., 09:09
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
gyermek tejallergia
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 6 éves kislányomról 3 hónapja derült ki, hogy tejfehérje allergiás.Tünetei nem közvetlen tejtermék fogyasztás...
Tejallergia
Kisfiam 18 hónapos és születésétől kezdve voltak néha apró kiütések az arcán, amire azt a választ kaptuk, hogy erős a tejem. Majd kb 1 hónappal...
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban