• Testvérek közti különbség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Tudom, hogy a gyerekek/ testvérek összehasonlítása nem jó, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményére és segítségét is kérném. A nagyobbik fiam most múlt 3 éves 2 hónapos. A 37 hétre született (toxémiás lettem) 2950 grammal és 48 cm-el. Lassan hízott (6 hónaposan 6900 gr/64cm, 1 évesen 9300gr/74cm, 2 évesen 12, 3 kg/84cm) most 3 évesen 14 kg és 98 cm. Kisebb a körülöttünk lévő korabeli gyerekeknél. 1 éves koráig szoptattam, egyébként jól eszik, élénk nagyon mozgékony. Minden nap van rendben széklete, néha többször is (gyümölcstől függ). A kisebbik fiam a 35 hétre született (szintén toxaemia) 2800 grammal és 48 cm-el. Őt is szoptatom csak, de rohamosan nő. 6 hónaposan már 8400 gr és 68 cm. Mikor terhes voltam vele, genetikai vizsgálatra küldtek, mert a 4D uh-n endochern bélkacsokat láttak nála, de a genetikai uh már nem láttak ilyet. Ő is jól eszik, már megkezdtem a hozzátáplálást is. Nagyon nehezen jön ki neki a széklet, csak szoptatás alatt is szenvedett vele, tornáztatni kellett, de a hozzátáplálásnál rosszabb lett, akár 2-3 nap múlva látom viszont a céklát vagy krumplit. Ő is élénk, aktív. A kérdésem az, hogy mindkét gyermek fejlődése normálisnak, rendben lévőnek mondható-e? Valamint, hogy mivel segíthetek a kicsinek a kaki gondban, lehet, hogy emiatt hízik ennyire? A bélkacsok még meglehetnek?

        Dr. Balogh Andrea válasza a fejlődés témában

        kedves Kérdező! A gyermekek szép ütemben fejlődnek aggodalomra nincs ok. Nyilván eltérés a két gyermek fejlődésében lehet, de mindkettejük jó ütemben fejlődik. A kicsi kakiját próbálja meg a Natrium chloratum homeopátiás szerrel rendezni 15 CH hígításban napi 2x5 golyóval kis vízben kell feloldani. Bélkacsok mindenkinél vannak, sajnos nem értettem hogy a 4D UH-on mit írtak le sajnos elírták így értelmetlen és következtetni sem tudok rá, hogy mit akartak írni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2014. április 25., 16:14; Megválaszolva: 2014. április 28., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: