Lehet mégis lisztérzékenység, ha sűrű hasmenésem van?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kisfiammal kapcsolatban írok önnek. Nyáron lesz 4 éves, jelenleg 96 cm és 14 kg. A súlya kb egy éve nem változott, hol több lesz pár dekával, majd újra veszít a súlyából. (elég sűrűn hasmenése van, ez ebből is adódhat). Magasságával nincsen probléma, tavaly óta 4 cm -t nőtt. Hasát nem fájlalja, de állandóan fel van puffadva. Elég sokszor van hasmenése, néha csak 1-1 napra. Vagy napokig híg folyós széklete van, de csak napi egyszer. Lábszárán és az alkarján kb 5-6 hónapja folyamatosan (ekcémás? )piros kiütéses, néha ki is sebesedik, ha nagyon vakarja. Feleségemmel, azt gondoltuk, lehet hogy lisztérzékeny, ezért vettünk Biocard tesztet, ez negatív lett. Nem tudom, a teszt eredményétől függetlenül lehet-e ez a betegsége a kisfiamnak. Ön szerint mi lehet a kisfiammal? Azt még leírnám, hogy kb 5-6 hónapos kora óta tejmentes diétán volt, mert tejfehérje allergiás volt, melyet 3 éves korára nőtt ki. A Heim Pálban volt a vérteszt és a tejterhelések is. Azóta fogyaszt tejtermékeket, bár nem sokat, mert nem szereti. Laktózintolerancia vizsgálat kétszer volt, mindig negatív lett. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a hasi panaszok témában

Kedves Kérdező! A teszt elég megbízható, de kezdeti stádiumban nem mindig mutatható ki a betegség, ugyanakkor egyéb táplálékallergia is okozhat hasonló tüneteket. Azt tanácsolom menjenek vissza a gasztroenterológiára. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. április 25., 11:56; Megválaszolva: 2014. április 28., 11:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek