eltérés a vérképben

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiam 5 éves és 8 hónapos. Három hete fájlalja a sipcsontját. Nem sántit, a fájdalom nem állandó, de szinte naponta szól, hogy fáj, kb. négyszer előfordult, hogy éjszaka felébredt, hogy fáj a lába. A lábszárán vannak foltok, de véleményem szerint ezek "hinta, mászóka, bicikli" foltok. Sokat van levegőn, sokat futkorászik, jó étvágyú, hosszú ideje még csak náthás sem volt, semmilyen gyógyszert nem szed. A múlt héten az állán sok-sok apró, gombostű méretű, bordólilla pont (bevérzés? ) jelent meg. Elvittem orvoshoz, aki a nyakán és a lágyékhajlatában megnagyobodott nyirokcsomókat talált, és laborvizsgálatra küldött. Ez egy romániai laborban készült vérkép (fél évig itt élünk). Az eredmények: Vörösvérsejtek(? ) (Hematii): 4.910.000 mm3 (3.920.000 - 4.720.000)! Hemoglobin: 14, 3 g/dl (11, 0 - 12, 8)! Hematocrit: 40, 9% (31, 5 - 36, 8 )! MCV: 83, 3 fL (76, 8 - 83, 3) MCH: 29, 0 pg (26, 8 - 29, 4) MCHC: 34, 8 g/dl (34, 2 - 35, 7) RDW: 12, 4% (13, 2 - 14, 5)! Trombocita: 504.000 mm3 (211.000 - 370.000)! Leucocita: 8620 mm3 (6.000 - 10.500) Neutrofile: 3290 mm3, 38, 20 % (31, 7 - 75, 4) Limfocite: 4280 mm3, 49, 80% (11, 0 - 54, 0) Monocite: 520 mm3, 6, 00% (4, 0 - 9, 0) Eozinofile: 480 mm3, 5, 50% (1, 0 - 4, 0)! Bazofile: 40 mm3, 0, 50% (0, 0 - 1, 0) Süllyedés: 7 mm/h (2 -10 ) A laborvizsgálatot kérő orvos telefonon annyit mondott, hogy egy kicsit ki van száradva a fiam, igyon többet, a vérképe túl nagy eltéréseket nem mutat, trombocitaszám mutat valamilyen gyulladást, de ez sem túl nagy gond, teendő nincs, a lábfájdalom pedig növekedés miatt lehet. Az eltérések közül engem csak a trombocitaszám zavar egy kicsit, főleg amiatt, hogy a süllyedése rendben van (gyulladás esetében nem kellene emelkedett legyen a süllyedés is? ) Szivesen veszem másodvéleményét, illetve kérdezem, hogy indokolt-e egy újabb kontroll vérkép végeztetése, ha igen, akkor mennyi idő múlva(szeptembertől Budapesten leszünk, ráér akkor? )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a laborlelet témában

Kedves Kérdező! Valóban igaza van orvosuknak a thrombocyta szám emelkedés vírusfertőzésben meg szokott emelkedni és ilyenkor a vérsüllyedés normális így én nem tartok szükségesnek második labor vizsgálatot. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. április 07., 14:15; Megválaszolva: 2014. április 10., 14:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek