Régóta fenn álló hurutos köhögés

Üdvözlöm! Kisfiam 3 hete hurutosan köhög, 3 héttel ezelőtt skarlátja volt erre kapott antibiotikumot, ezután kezdődött nála a hurutos köhögése, amire kapott ambroxolt, spiropent, sinupret szirupot.3hét után kértem a házi orvosunkat, hogy adjon egy beutalót röntgen vizsgálatra melynek eredményét kérdeztem a háziorvosunktól, de konkrétan nem mondott semmit csak fel írt egy újabb antibiotikumot Kalci KID-et.3 napja szedi, de javulást még nem tapasztaltunk, fel köhögi a váladékot, de kiköpni nem tudja, hiába próbálja.Kérem segítsen a röntgen vizsgálat értelmezésében:A rekesz jobb oldalon kissé mélyen áll.bal rekeszfeletta gázos bal flexura kissé megemeli, jobb oldalon a szív-rekesz szögletében diónyi területen kis körülírt transzparencia csökkenés van.Felszívódóban lévő pneumoniának a kép megfelel.megfelel.Kérem segítsen:Egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a köhögés témában

Kedves Kérdező! A röntgen lelet alapján kisfiának egy diónyi tüdőgyulladása volt mely múlófélben van már. A váladékoldók hatására pár napig a köhögés fokozódhat, de 4-5 nap után már javulás észlelhető. Ha ez nincs meg keressék fel újra orvosukat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. április 06., 16:12; Megválaszolva: 2014. április 10., 14:12
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél