Mikor vállalhatok újabb gyermeket?

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr/Nõ. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2013. novemberében szültem császármetszéssel.Iker terhes voltam az egyik gyermekem 28hetes korában elhalt sajnos, de még akkor bent tartották õket így 35 hétre született a fiam. Azt mondták semmi baj nem lesz mert külön burokban voltak. Minden rendben is volt kisfiam egészséges volt, szépen fejlõdött, 4 hónapos korára behozta a lemaradását. Aztán egyik reggel arra ébredtem, hogy a kisfiam nem lélegzik.Nem tudták megmenteni az életét a mentõsök sem. Megvolt a boncolás csecsemõ mirigy tályogja volt, szív mellhártya gyulladása.Semmi elõjele nem volt.Borzasztó amit érzek, de 26 éves vagyok és nagyon szeretnék gyermeket. A nõgyógyászom azt mondta várjak 5évet, minden képpen várni szeretnék de nem ilyen sok idõt.Nekem a hasam még idõnként fájdogál, de menstruálok rendesen velem minden rendben.Nem is nagyon bízom meg a doktoromban mert sokáig azt sem vette észre, hogy a babám elhalt a pocakomban pedig hetente mentem vizsgálatra. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen elõzmények után lehet még egészséges gyermekem.24 hetesen méhszáj záró műtétem volt, ami után lett fertőzésem arra klion hűvelykúpot kaptam, de ettől sem múlt el a folyásom.a Szülésig meg maradt.Ez befolyásolhatta a történteket? Szükséges elmennünk a párommal genetikushoz? Mennyi idõt érdemes várnunk? Válaszát elõre is nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyermektervezés témában

Kedves Kérdező! Szerintem a történtekre való tekintettel keressenek fel genetikust. A műtét miatt 1 évet lenne szükséges várni a következő terhességgel. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. március 29., 14:29; Megválaszolva: 2014. április 04., 21:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Vaxigrip Tetra influenza védőoltás