Szemrángás

Tisztelt Doktor Úr/NŐ! Kisfiam szeptemberben kezdte az iskolát, gond nélkül beilleszkedett, semmi gond nem volt. Tegnap este mondta, hogy nézzem, mit csinál a szeme. Mondtam neki, hogy nem látok semmit. Azt mondta, hogy ilyen rossz fura érzés.Kérdeztem, olyan mintha rángatózna? Azt mondta olyasmi, így ugrál vagy mi. Nehéz ezt körülírni, ezért írtam így le. Azután megkérdezte, hogy előfordule-e már? Azt válaszolta mostanában néha nap közben. Decemberben ültették a leghátsó padba, arra is gondoltam, hogy messze lehet a tábla és megerőlteti a szemét.Ez lehet ok? Számítógépen nem viszi túlzásba a játékot, igaz a szünetben kicsit többet ült a gép előtt. Fél órát szoktam neki engedni, de szeptember óta szinte le se ült a gép elé, annyira lefoglalta az iskola. Csak most a két hét alatt sajnos volt hogy nem figyeltem kellőképp, és másfél órát is gépezett. És persze elég fáradt is, reggel nehezen ébred, nagyon megerőltető a tempó az iskolában, sajnos.Egyébként időben alszik este, legkésőbb 9 óra. Lehet, hogy szükséges megemlítenem, hogy alsóban én (az édesanya) , szemüveges voltam, úgy emlékszem egy 0, 5-ös szemüvegem volt. Arra emlékszem biztosan, hogy azt mondták azért kell hordani, hogy ne romoljon a szemem, de nem nagyon hordtam, mert anélkül is tisztán láttam. Most 34 vagyok és azonkívül. hogy elfárad a szememe a sok olvasástól semmi gond vele.Ez nem tudom fontos -e. Köszönöm válaszát!

Dr. Árki Ildikó válasza szem témában

Kedves Kérdező!

Leírásából úgy tűnik, hogy talán a szemhéjon, vagy a szem alatti területen lehetett ez az érzése, aminek látható jele nem volt. Látászavarról nem panaszkodott. Látatlanban nem lehet megítélni az egyedi esetet, de ilyen panaszt (ha jól értelmeztem) általában ion zavar szokott okozni (magnézium) . Pontosabbat személyes beszélgetés és vizsgálat alapján lehet mondani, ezért keressék fel gyermekorvosukat.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 11., 09:12 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 09:53
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?