gyerekkel kapcsolatos

Tisztelt DoktorNő / Úr! A két és és féléves unokám 8O cm és és 8 kg. ASD-je van egy éven belül megműtik. Kérdésem, hogy a szív probléma okozhat-e ilyen gondot? / két kardiologus közül az egyik azt mondta, hogy lehet ettől a fejlődés elmaradása a másik azt mondta, hogy nem /melyik az igaz? mozgása, beszéde, értelme rendben van. 1 éves korától bölcsis, de az átlagnál nem betegesebb. Vérvételből nem lehet megnézetni, hogy a növekedési hormonok rendben vannak-? Az endokrinolugus azt mondta, hogy mivel mi is alacsonyak vagyunk, ez normális, pajzsmirigy rendben van, bár ezt vérvétellel nem támasztották alá. Hat hónapos koráig rendben fejlődött de utána nagymértékben leállt illetve lelassult.

Dr. Fáklya Mónika válasza fejlődés elmaradás témában

Tisztelt kérdező!

A veleszületett szívhibák okozhatnak fejlődésbeli visszamaradást, de ez a szív állapotának is függvénye. Mindenképpen érdemes részletesen kivizsgáltatni a kicsit gyermek-endokrinológiai szakrendelésen.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. december 18., 21:55 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 17:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?