Műtét 15 hónapos korban

Tisztelt Szakértő! Kisfiamat február közepén fogják műteni hypospadiasissal. A lakhelyünk gyermeksebészetén nem engedélyezik, hogy bent maradhasson az anyuka éjjel is a babával. Kisfiam csak 14, 5 hónapos lesz akkor. Tényleg szabályos ez, hogy nem engedélyezik az anyai bent tartózkodást? Arra hivatkoznak, hogy a szülők számára nincs kialakítva WC és fürdő. Anyaszálló van, de csak vidékiek ill. szoptatós anyukák számára korlátozott számban. Én meg sajnos nem tudtam szoptatni a kisfiamat. Mit lehet tenni ilyen esetben? A környéken (Baranyában) ez a legjobb gyermekklinika, így nem tudnánk máshova menni. Előre is köszönöm válaszát.

Svábhegyi Gyógyintézet válasza kisgyermek műtéte témában

Kedves Kérdező!

A gyermeknek törvényben leírt joga, hogy a szüleivel lehessen a kórházi tartózkodás ideje alatt is.

Sajnos Magyarországon a kórházi osztályok kialakítása, tervezése során több évtizeddel ezelőtt ezeket

a szempontokat nem vették figyelembe. A változó szemlélet ellenére az intézmények többsége csak több, kevesebb

sikerrel tud ennek az elvárásnak megfelelni.

Én azt javasolnám, hogy az érintett osztályvezető főorvossal beszéljék át a lehetőségeket. WC minden bizonnyal

rendelkezésre áll, mint minden kórházban. Amennyiben nincs külön ágy biztosítására a kórteremben lehetőség,

akkor, ha vállalják, akár még egy széken is elülhetnek a gyermek mellett. A tisztálkodást pedig a szülők (esetleg nagyszülők) váltva

megoldhatják otthonukban, amennyiben felváltva vannak a gyermek mellett.

Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna, általános csecsemő- és gyermekgyógyász, Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. november 28., 09:19 ;Megválaszolva: 2012. december 03., 13:49
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?