retikulocyta szám

Üdvözlöm! 10 éves kisfiamnak kértem vérvizsgálatot, mert eléggé vékonyka és tudni akartam nem vas hiányos-e? A vérkép eredményén a retikulocyta szám 0, 003 kicsit alacsonyabb mint kellene de a házi orvos azt mondta ez nem jelent bajt. A vas 15, 0 Transzferrin 2.0 TVK 69, 0 Transzferrin szaturáció 0, 22 kérdésem az lenne hogy valóban nem probléma-e ez az alacsony érték, és milyen betegségre utalhat ha mégis? Eléggé nyugtalan vagyok e miatt. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Balogh Andrea válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Ez valóban nem gond, nem az apró eltérések okozzák a gondot sosem.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2012. november 22., 16:50; Megválaszolva: 2012. november 24., 22:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vashiány,bevérzések
Tisztelt Doktornő! Teljesen el vagyok keseredve..Angliában élünk és 2x voltunk kórházban a jelenleg 20 hónapos kislányommal, mert márciusban...
Labor
4 éves kislányomnak a testén bőrkiütés-foltok jelentkeztek.Ebből adodoan a házi orvosunk kért egy labor vizsgálatot, (amit mellékelek) még...
Vashiányos-e a gyermekem?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Mellékelten csatoltam 6 éves kislányom friss laborleletét (a referencia tartományok felnőttre vonatkoznak) ....
Valóban vashiány?
Tisztelt Doktorúr, Doktornő! Kisfiam 3 éves, az alábbi labor eredményei alapján a Doktornő vashiányt állapított meg. WBC 8, 24 G/l RBC 4, 67...
Vashiány gyerekeknek
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 18 hónapos kisfiamnak vashiánya van, illetve vérszegénységben szenved....