Epilepsziás roham?

Tisztelt Doktor Úr! Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy augusztusban kislányomnál fokális epilepsziát állapítottak meg másodlagosan generalizálódó jelekkel.Ez annyiban merült ki hogy reggel nyeldekelt folyt a nyála mereven nézett maga elé és nem válaszolt nekem. Aztán kb 1 perc műlva magához tért.Tegretolt szedünk rá 2*6 ml-t.Egészen három hónapig azaz ediig minden rendben is volt.De kb.2 heteeste azt mondja a kislány hogy valamit érez a trokában olyan mint a slejm de nem tudja lenyelni.Iszik rá vizet és kb.1-2 percen belül el is múlik.Tudatvesztése nincs teljesen jól érzi magát semmi rosszullétre utaló jel.Csak azt mondja hogy mintha slejm nem menne le neki nem tudná lenyelni és iszik rá 1-2 korty vizet és elmúlik ez naponta többször is előfordul az oviban is.Kérdésem az lenne hogy ez egy gyengébb epilepsziás roham lehet? vagy egyszerúen sava van a kislányomnak vagy valami olyan torokgyulladása amely más tünetekkel nem jár? Epilepsziás rohama is egyszer volt csak teljesen egészséges amúgy semmilyen szervi baja nincs.Kérdésem még az is lenne hogy kinőheti-e majd az epilepsziát? Válaszát előre is köszönöm.Júlia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő!

A leírás alapján ennek a jelenségnek az epilepsziás eredete nem valószínű, de ez csak személyes megfigyelés után mondható ki biztonsággal. De Ön, aki minden nap látja, és látta a rohamát is, meg tudja mondani, hogy rohama van-e, vagy más ez a jelenség. Az anya mindig a legjobb megfigyelő, ha tudja már, mit kell figyelnie. Ha a kislánya mindeközben a nyelés közben végig jól együttműködik, képben van, akkor ez nem roham. Lelet a melléküregből lecsurgó genny is az oka.

A gyerekkori epilepsziák jelentős része meggyógyul, ennek az az ára, hogy közel 3 évig rohammentes legyen gyógyszer mellett. hogy az ön gyermeke meggyógyul-e, ezt csak kezelőorvosa saccolhatja meg. Érdemes olyan neurológust választani, aki epilepsziában jártas, mert nagyon nem mindegy, hogy a gyermek fejlődő agyát milyen gyógyszerrel, mennyi ideig befolyásoljuk. Nem baj, ha nem gyermekneurológus, de mindenképpen jártassággal bíró epileptológusra bízza a gyermekét!

Kérdés: 2012. október 31., 04:37; Megválaszolva: 2012. november 02., 15:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyermekemről szeretnék kérdezni
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Van egy 4 éves kislányom, egészséges, a korának megfelelő fejlettséggel. 104cm 18kg! Kb 3 hete fürdés után kb...
Gyermekkori epilepszia
Tisztelt Doktor ÚR/Nő! Kislányom hat éves.Egy reggel arra ébredtem hogy nyeldekel nyála folyt és mereven nézett maga elé.Szólításra nyeldeklést...
Epilepszia vagy vércukor leesés?
Tisztelt Doktor nő! Azt szeretném megtudni, hogy a lányomnak tavaly nyáron volt egy gama nevezetű nagy rohama az óvodában, be került a...
Epilepszia vagy viselkedési zavar?
Üdvözletem! 8 hónapos ikerbabáim vannak egyik fiú, másik lány.36. hétre születtek császármetszéssel.Kislánynak 8/9-es, kisfiamnak 6/9-ers apgarja...
Lágyéksérv gyerekkorban