GYOGYTORNA

Tisztelt DR! 4 éves kislány, koraszülött, bal oldali agyvérzéssel született.Folyékonyan beszél, jobb lábával sarkát nem letéve jár.Nemrég megrántotta, azota rosszabb a helyzet.Voltunk szakrendelésen, semmit nem találtak.Esetleg vmilyen gyógytornával lehetne-e segíteni az állapotán? Hozzáteszem még, hogy állami gondozott.Köszönöm mielőbbi válaszát!

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyógytorna témában

Kedves Kérdező!

A kislány valószínű féloldali gyengeséggel él (jobb oldali hemiparesis) . Látatlanban nem lehet pontos diagnózist mondani! A területileg illetékes gyermekneurológiai osztályhoz (Ambulanciához) forduljanak.

Ha a rándulásra vonatkozik a kérdés akkor azt a hagyományos módon kenőcsökkel, borogatással, fáslival érdemes kezelni. Ha a lábujjhegyezésre vonatkozik a kérdés akkor igen, pl. a Pető intézetben kitűnően tudják fejleszteni. Jó szívvel ajánlom. Amennyiben nem budapestiek a lakóhelyükön vagy környékén is találnak megfelelő szakembert, Pető módszert alkalmazó konduktort.

Üdvözlettel: dr. Beke Anna gyermekgyógyász, neurológus és Szekszárdi Márta konduktor

Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. október 16., 17:52; Megválaszolva: 2012. október 24., 09:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas