hozzátáplálás

Tisztelt szakértő! Kisfiam négy hónapos és anyatejes.Sajnos kb egy hónapos kora óta csak segítséggel tud kakilni(szélcső).Elvittem egy gyermekgasztroenterológushoz aki javasolta a kisfiú hozzátáplálását:Javaslatára délelőtt gyümölcsöt délben főzeléket este tejpépet adok neki. Azóta a helyzet csak roszabb lett a széklete kemény lett hiába adok neki lazitó gyümiket(barack, szilva, sütőtök, alma)a többi étkezés szopi..És most már a pocakja is fáj és puffad! Nem tudom mit csináljak az említett orvost visszahívtam aki azt mondta folytassam és ha már nagybb adagokat is megeszik és hozzászokik az újfajta ételhez megoldódik a probléma! Ön is így látja ezt? nincs vmi emésztést segítő gyógyszer amit adhatnék a kisbabámnak? (normafloret espumisant kap)

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a hozzátáplálás témában

Tisztelt Kérdező! Egyetértek a gasztroenterológus kollégával, valóban a nagyobb rostbevitel meg fogja oldani a problémát. Ráadásul jótékony hatással lesz a bélműködésre, ha a pici már többet fog mozogni. Addig is próbálják egy picit megnövelni a folyadékbevitelét. Ha megviseli a babát a hasfájás, akkor pedig szélcsővel gyorsan tudnak segíteni rajta! Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna gyermekorvos Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. szeptember 12., 07:27; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 08:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek