Gyermek alacsony növés

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz.Hogy van egy 4 és fél éves kisfiam aki 96 cm és 14 kg. Voltam vele gyermek endrokrinologus vettek tőle vért és megnézték a kézfejét röntgenezték. Az eredménye: EMA IGA: NEGATIV EMA IGG: NEGATIV TRANSGLEALGA: 1.0 KIZIZTP: IGF 36.7 KIZIZKEM:STSH: 3.720 FT4: 17.9 Acsontjai fejlettsége 3 éves korra jellemző méretük ettől elmarad. a középső ujjsugár hossz 2 éves korra jellemző. A férjem 166cm -er anya 163 cm. A férjem és én is alacsonyak voltuk kamasz korban nőttük meg. Nekem még az öcsém is alacsony volt kamaszkoráig. Azeredménymit jelent? Meg most erre hormon kezelés kell? Nagyon el van maradva korához képes.Egyetlen gyerekünk nagyon aggodunk. Majd novemberbe kell menni vissza és tudni szeretném most mi a helyzet. Előre is köszönöm Kaudia

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza alacsony növésű gyermek témában

Kedves Asszonyom!

Gyermeke korrektül ki van vizsgálva.

Így látatlanban mondható, hogy u.n. későn érő gyermek. Ez annyit jelent, hogy noha a testmagasssága a kortársakhoz képest jó ideig alacsonyabb lesz, tekintve, hogy két évnyit el van maradva a csontja (amin keresztül növünk) , majd 14-16 éves korában, amikor már a kortársak befejezik a növekedést, ő még nőni fog és akkor fogja behozni az elmaradását. Egyébként 165 +/- 6 cmnél nagyobb felnőttkori magasság nem jósolható.

Teendője csak annyi, hogy félévente menjen az endokrinológus kollégához a gyermekkel kontrollra.

dr. Blatniczky László Svábhegyi Gyógyintézet, www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. szeptember 06., 11:41; Megválaszolva: 2012. október 09., 08:30
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Kevés fehérvérsejt
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?