Ez normális? El fog múlni?

Üdvözlöm! Az a problémám hogy most kezdődött az iskola most lettem 9.-es, tehát új sulim van és az a problémám hogy délután fele egész estig amíg el nem alszok nagyon erősen ver a szívem. Majd kiugrik a melkasomból! Ez el fog múlni magától? A választ köszönöm szépen előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünet teljesen "normálisnak" mondható a jelen helyzetben és gyanítható, hogy az osztálytársak többsége hasonló problémával küzd. A tanévkezdés, ráadásul egy új iskolában, úgynevezett stresszhelyzet, amire nagyon gyakori reakció lehet például a heves szívverés.

Azt tanácsolom, hogy egyrészt a régi osztálytársakkal, barátokkal tartsa a kapcsolatot, egy régi hobbiját folytassa, mindeközben pedig legyen nyitott az új osztálytársak felé! Ne akarjon "erőszakosan" barátkozni, hagyja, hogy az új iskolában maguktól alakuljanak ki a barátságok!

A leírt tünete vélhetően magától, napokon, heteken belül meg fog szűnni. Amennyiben tartósan fennáll ez a kellemetlen állapot, netán más problémák is jelentkeznek, érdemes felkeresnie a háziorvosát! A stressz okozta reakciók ugyanis hosszú távon krónikus betegségekhez vezethetnek, ezeket érdemes megelőzni!

Jó tanulást és kellemes iskolai éveket kívánok!

Szigeti Ildikó

pszichológus

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

06-20-500-2500

Kérdés: 2012. szeptember 04., 17:53; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 21:34
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyors szivverés
Lányom 6 éves és nagyon gyorsan ver a szive és sok a pulzusa 100-110.Nemtudom ez normális e ijen koru gyereknel. A gyerekorvos azt monta hogy a...
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata