növekedési hormon

Tisztelt Doktornő! 12 éves kisfiamnál 1 éve kezdődtek a máig nem szűnő problémái: 2-3 havonta beszédzaavar, zsibbadás, mozgásában bénulás A tünetek rendszerint 1-2 óra alatt rendeződnek. A mai állás szerint szövődményes migrénje van. Sajnos a migrén megelőző gyógyszer /sibélium/ szedése mellet is vannak rosszullétei, teljesen tanácstalanok vagyunk! Már minden vizsgálaton túl vagyunk: mr, laborok, lumbálás, 24 órás vérnyomásmérés, /gyakran 150 fölé megy a vérnyomása és a puzusa is magasabb, de a monitorozott eredmény alapján nincs magasvérny. A neurológusunk nem tanácsolta a hormonvizsgálatokat így saját szakállunkra végeztettük el egy centrum laborban melynek kiemelkedő volt a növekedési hormon szintje 1, 44 ug/L 0, 00- 0, 8 /nem írtam, de sokat nőtt rövid idő alatt, ma olyan fejlett, mint egy 16 éves, 171cm magas, tavaly tavasszall155cm volt/Ja csontkor vizsgálat történt melynek erdménye kielégítő 12.5 évnek megfelelő.További labor leletek: tesztoszteron: 11, 5nmol/L SHBG 49 nmol/L-ezeknek a normál tart. nem volt feltüntetve a leleten.Kérdésem: Van jelentősége a növekedési hormon eltérésnek, ill érdemes-e endokrinológussal megvizsgáltatni, ezen tünetek és a leírtak alapján? Segítségét előre is köszönöm: egy elkeseredett szülő

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermekkori migrén témában

Kedves Szülő!

A panaszok alapján mindenképpen indokolt az endokrinológiai vizsgálat,

és az ennek kapcsán készülő, az agyalapot, koponyacsontokat láthatóvá

tevő vizsgálatok esetleg közelebb vihetnek a zsibbadásos panaszok

megfejtéséhez is. De azt tudnia kell, a valódi migrénnek nincs

semmilyen képalkotó vizsgálatokkal látható eltérése. Ha tehát a

panaszokat migrén okozza, a koponya CT vagy MRI felvételen nem fognak

látni semmi kórosat. Ez a betegséget nem zárja ki.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 30., 09:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 18:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél