Lehet-e szervi baja?

Kislányom 9 éves. 2, 5 hónapja kínlódunk valamivel. Június közepétől július végéig 3x volt vírusfertőzése. Először hányós, hasmenéses, majd 2x hőemelkedéssel, fejfájással, enyhe hányingerrel, hirtelen rátörő fáradékonysággal járó. Gyakran vannak afták a szájában. Háziorvosa vashiányra gyanakodva vérvizsgálatra küldte. Véreredménye vas szempontjából teljesen rendben volt, ellenben alacsony fehérvérsejtszámot (3, 5 G/l, neutrofil 3, 51 G/l) mutatott. Immungyengeség miatt most Immunotrofinát szed. Mivel kedélyállapota megváltozott - gyakran ingerlékeny és túlérzékeny -, háziorvosa pajzsmirigyre további vérvizsgálatot kért. Az teljesen rendben lévő volt. Délelőttönként sokszor levert. Reggel és délelőtt szinte nem eszik semmit, nem kívánja. A látványát és a szagát sem bírja. Ha eszik is egy kicsit, utána azt mondja nem esett jól. Délután és este már jobb hangulatú, mozgékony, nevet. Inkább délután és este eszik, de amint befejezi, kimegy, mert mi még eszünk, és az étel további látványától és szagától hányingere van. Háziorvosa javaslatára több savanyúságot eszik, azt egyébként szereti is. De így is mondja étkezés után, hogy nem esett jól, zavarják a szagok, a látvány. Lehet-e valami szervi baja? (Candida?, Helicobacter?...) Néha fáj a feje. Nagyon bánt a dolog, szeretném, ha iskolakezdésre rendeződne, mert nem tudom, hogy fogja így bírni. Ragaszkodik a jelenlétünkhöz, legalább az egyikünknek (nekem vagy a férjemnek) mindig vele kell lenni, sehol nem marad ott nélkülünk. Nagypapája 2, 5 hónapja meghalt. Ez is bántja, ill. fél attól, hogy mi (szülei) is meghalhatunk. Saját beteges állapotával szemben is értetlenül áll. Igyekszünk oldani a szorongását, de lehet, hogy segítség kell. Egészséges, jó kedélyű, vagány kislányom megváltozott. Orvoshoz vagy pszichológushoz forduljunk? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a étvágytalanság témában

Kedves Szülő, Gyermeke problémája komolyabbnak tűnik annál, mintsem hogy levélben tudnék válaszolni. Egyrészt egy nagyon komoly pszichés terhelés, feldolgozatlan gyászreakció terheli a lelkét, de azt is ki kellene vizsgálni, hogy nincs-e valami komolyabb belgyógyászati, konkrétan gasztroenterológiai betegsége. Ez utóbbiban intézetünk előzetes időpontegyeztetés után tud segíteni. Tehát kérdésére az a válaszom, hogy pszichológus ÉS gyermek-gasztroenterológus segítségére is szükség lenne. U.i. a leletekben valami elírás lehet, mert a fehérvérsejt-szám nem lehet alacsonyabb a neutrofil granulocyta számnál, mert utóbbi az előbbi egy részhalmaza. Üdvözlettel: Dr. Hacsek Gábor Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 12., 04:08; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek