Lehet-e szervi baja?

Kislányom 9 éves. 2, 5 hónapja kínlódunk valamivel. Június közepétől július végéig 3x volt vírusfertőzése. Először hányós, hasmenéses, majd 2x hőemelkedéssel, fejfájással, enyhe hányingerrel, hirtelen rátörő fáradékonysággal járó. Gyakran vannak afták a szájában. Háziorvosa vashiányra gyanakodva vérvizsgálatra küldte. Véreredménye vas szempontjából teljesen rendben volt, ellenben alacsony fehérvérsejtszámot (3, 5 G/l, neutrofil 3, 51 G/l) mutatott. Immungyengeség miatt most Immunotrofinát szed. Mivel kedélyállapota megváltozott - gyakran ingerlékeny és túlérzékeny -, háziorvosa pajzsmirigyre további vérvizsgálatot kért. Az teljesen rendben lévő volt. Délelőttönként sokszor levert. Reggel és délelőtt szinte nem eszik semmit, nem kívánja. A látványát és a szagát sem bírja. Ha eszik is egy kicsit, utána azt mondja nem esett jól. Délután és este már jobb hangulatú, mozgékony, nevet. Inkább délután és este eszik, de amint befejezi, kimegy, mert mi még eszünk, és az étel további látványától és szagától hányingere van. Háziorvosa javaslatára több savanyúságot eszik, azt egyébként szereti is. De így is mondja étkezés után, hogy nem esett jól, zavarják a szagok, a látvány. Lehet-e valami szervi baja? (Candida? , Helicobacter? ...) Néha fáj a feje. Nagyon bánt a dolog, szeretném, ha iskolakezdésre rendeződne, mert nem tudom, hogy fogja így bírni. Ragaszkodik a jelenlétünkhöz, legalább az egyikünknek (nekem vagy a férjemnek) mindig vele kell lenni, sehol nem marad ott nélkülünk. Nagypapája 2, 5 hónapja meghalt. Ez is bántja, ill. fél attól, hogy mi (szülei) is meghalhatunk. Saját beteges állapotával szemben is értetlenül áll. Igyekszünk oldani a szorongását, de lehet, hogy segítség kell. Egészséges, jó kedélyű, vagány kislányom megváltozott. Orvoshoz vagy pszichológushoz forduljunk? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza étvágytalanság témában

Kedves Szülő,

Gyermeke problémája komolyabbnak tűnik annál, mintsem hogy levélben tudnék válaszolni. Egyrészt egy nagyon komoly pszichés terhelés, feldolgozatlan gyászreakció terheli a lelkét, de azt is ki kellene vizsgálni, hogy nincs-e valami komolyabb belgyógyászati, konkrétan gasztroenterológiai betegsége. Ez utóbbiban intézetünk előzetes időpontegyeztetés után tud segíteni. Tehát kérdésére az a válaszom, hogy pszichológus ÉS gyermek-gasztroenterológus segítségére is szükség lenne. U.i. a leletekben valami elírás lehet, mert a fehérvérsejt-szám nem lehet alacsonyabb a neutrofil granulocyta számnál, mert utóbbi az előbbi egy részhalmaza.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 12., 04:08; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csecsemő hasmenés
Tisztelt Doktor! Kislányom 6.5hós. Kizárólagos anyatejes, és 6hósan megkezdtül a hozzátáplálást. Születése óta szenvedünk a puki kaki...
Miert nem eszik a keteves kialanyom es...
Jonapot kivanok. Kislanyom 2 éves múlt.. sajnos nem eszik szinte semmit. Reggek felkell es csak rostost iszik.aztan delután talán a levesnek a levet..aztan...
nyelési probléma
Tisztelt Doktor Úr! 13 éves fiam néha nagyon lassan eszik, egészen kicsi korától. Olyankor csak forgatja ill. rágja az ételt a szájában, de nem...
Miért nem eszik a 8 éves gyermekem?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 8 éves kisfiunk 9. hete szinte semmit nem eszik. Jelenleg amit eszik az a bolti fagyasztott perec, amit én sütök ki otthon és...
Vashiány lehet kisfiamnál?
A véleményükre lennék kíváncsi. Kisfiam az utóbbi időben semmit sem akar megenni. Mindenre azt mondja, hogy nem ízlik, noha pár héttel korábban...