Gyermek leukémia?

A 4éves és 3 hónapos kislányom eltérő laborleletei a következők: Neutrophil 1, 71G/l ; Neutrophil 32, 10% ; Lymphocyta 55, 30% ; MCV 81, 30 fl ; RDW 15, 80; Koleszt 5, 92 mmol/l ; Triglic 0, 54 mmol/l ; Bilirubin totál 32, 3 umol/l ; Vas 26, 8 umol/l; Alkalikus foszf 881 U/l; GOT 40 IU/l; TSH 0, 635 mIU/l. Március óta havonta 1x volt lázas megbetegedése, amire 2x kapott antibiotikumot, kb.heti 1x éjszaka a bokái tájékán fáj a lába, ritkábban a fejét is fájlalja és időnként hasi fájdalmat is jelez, de másfél éve derült ki hogy tojásérzékeny. (A diétát tartjuk.) Mindkét combhajlatában a nyirokcsomói szemmel láthatóak, kb 8mm-nyiek. Egyébként elég mozgékony gyerek. Nagyon féltem, hogy nehogy leukémiás legyen. Kérdésem az lenne, hogy mennyire van jelentőségük ezeknek a laboreltéréseknek és milyen szakorvoshoz forduljunk. Válaszát köszönöm! Egy nagyon aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nagyobb nyirokcsomók témában

Kedves Édesanya!

A leirt panaszok és tünetek ha jól értelmezem, közel 6 hónapja vannak.

A tünetek és a leletek ill. panaszok együttállása, egymásutánisága

nehez értelmezhető a levélből, pedig fontos.

Vannak visszatérő lázas betegségek, ugynevezett periodikus láz

szindrómák. Ciklusosan jönnek, izületi panaszok is lehetnek,

hasfájások is. Nem igényelnek antibiotikumot, de ki kell vizsgálni,

kizárásos és néhe leletekkel is megtámogatható diagnozis.

A leletek amit küldött lehetnek sima virusfertőzés után is, de jó

lenne ismerni a vérlemezke és hemoglobin értékeket ill., hogy mikor és

mi kapcsán vették le a vért.

Nyirokcsomók, ekkorák is lehetnek az emlitett területen, de ennek oka

szemérem táji folyamattól kezdve a tartós mezitlábas rohangálásig sok

minden lehet. Ez is 6 hónapja áll fenn?

Mindezek alapján láthatja neméz pontos diagnozist felállitani, de

biztos nem leukémiás 6 hónapja és azt sem hiszem, hogy pont most

kezdődne ez a ritka kórkép.

Szeptember elő hetétől készséggel állok személyesen is rendelkezésükre

a Svábhegy plusz rendelésén.

Üdvözlettel:

dr. Benyó Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, vagy a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. augusztus 11., 10:03; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:19
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél