Egyedi eset!

Tiszteletem! Terhességem 24 ik hetében beadattam a H1N1-re a védőoltást.1 napra rá erős hasi görcsökkel kórházba kerültem, nem tudták mi a gond, vesekőre gyanakodtak, 1 hét múlva elmúlt a fájdalom. Azt mondták, h a kicsivel nincs semmi gond, ő jól van. 39 héten NST-n kiderült, h besárgult a vizem, és gyengén ver a szíve. Megcsászároztak.2650-nel született, és a következők voltak a gondok:sárgaság, tüdőgyulladás, köldöksérv, epe gondok, vesetágulat, szívén egy luk, májkárosodás, 5Xnagyobb kutacs.Hozzátenném egészségesen élek, soha még egy kávét sem ittam..Félév kórház következett. Már a májátültetés gondolatát is felvetettél, annyira tanácstalanok voltak az orvosok, amikor hirtelen javulni kezdett. Mivel érdekes esetnek könyvelték el és őket is nagyon érdekelte, rengeteget vizsgálódtak, külföldre küldtek mintákat, csontvelőbiopsziát csináltak, tehát genetikán is nézegették, de minden NEGATÍVAN jött vissza.Egy éves korára rendeződtek a dolgok. 13 hónapig szoptattam. Mozgásban viszont nagyon lemaradt.Tehát innentől kezdve kezdődtek a gyógytornák és fejlesztések.8 hó.fordult a hasára, 16hó.kúszni kezdett, 2 év mászni, és kiságyba föláll.14hónaposan kezdtek jönni a fogacskái is. A köldöksérve még megvan.Viszont ami még aggaszt, h a herét nem mindig találom, a gyerekorvos szerint előfordul ilyen, de 2 éves korra rendeződnie kell.Nekünk szinte minden csúszik. Még nem is beszél, csak gagyorászik, de mindent megért.Áprilisba volt 2 éves. Egy igazi kincs nekünk, és példásra vizsgázott élni akarásból és kitartásból. MI az ön véleménye az esetünkről? A köldöksérv, és herék miatt kell e aggódnom, illetve mozgásfejlesztésre tud e valamit ajánlani. Utólag egy pesti mozgásfejlesztő intézetbe voltunk 2 hetet, majd hazatértünk után elkezdett mászni, tehát ezidáig ez volt a leghatásosabb.De sajnos ide csak félévente mehetünk.Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermek fejlesztése témában

Tisztelt Kérdező!

A rövid kórtörténetüket olvasva egyetértek, hogy példásan vizsgázott kitartásból a gyermekük. Valóban elmarad a fejlődése a korátlaghoz képest, de az mindenképpen örömteli, hogy az elvárható mozgások egymást követően megjelentek, és megérti Önöket. A fejlesztését továbbra is folytassák! Mind a konduktori foglalkoztatást (itt ajánlhatjuk a sajátunkat is Szekszárdi Márta) , mind a Dévény-féle mozgásterápiát nugodt szívvel tudom javasolni. Ezen kívül érdemes a területileg legközelebb eső krai fejlesztő központ segítségét is igénybe venni. A köldöksérvtől nem kell aggódniuk, 5 éves korig spontán megszűnhet. Szerencsére soha nem záródik ki, ezért a fenti életkorig várhatnak a sebészeti konzultációval (feltéve, ha nem extrém nagy a sérv) . A heréknek tartósan a herezacskóban 6-7 éves korig kell lent lenniük, addig "ingázhatnak" a lágyékcsatorna felé. Ha lehozhatók a herezacskóba óvatos nyomással, akkor azokkal sincs jelenleg több teendő. Ha nem, akkor gyermeksebészeti konzultáció szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 07., 21:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:28
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata