Nem eszik a gyerek

Tisztelt Doktor / Nő, 11 éves lányunknál azt tapasztaljuk hogy kínszenvedéssé válik az étkezés. Jelenleg 29-30 kiló, vékony már már azt is lehet mondani hogy sovány viszont tele van erővel, állandóan mozog é nem tudjuk hogy honnan veszi ehhez az energiát.? Mindig megkérdezzük hogy mit szeretne enni, próbálunk kedvére lenni de nem sok sikerrel. Az édesség természetesen nincsen gond. Székeléssel kis kihagyással de folyamatos, de minden évben kb 2x a Heim Pálba jukadunk amikor az infúzió "csodákat teszi"...egy időre. Egyre jobban arra gondolok valami pszichés vagy valami más (súlyosabb) gond lehet. Merrefelé induljunk el? Hova menjünk, mihez kezdjünk? köszönöm sp

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a étvágytalanság témában

Tisztelt Kérdező! Az étvágytalanságnak számos oka lehet, akár valamilyen testi eredetű eltérés, akár lelki tényezők is kiválthatják. Valamely kórállapot (pl.vashiány, vérszegénység) kizárása vagy megerősítése laboratóriumi vizsgálatokkal kiegészített gyermekorvosi vizsgálattal könnyen megtörténhet. A lelki tényezők felkutatásában a türelmes beszélgetés, odafigyelés, szükség esetén pszichológus segítséggel kiegészítve eredményre vezethet. A erőállapot, dinamizmus komoly gond ellen szól. Fontos figyelembe venni a szülők alkatát (gyermekkorit is) a gyermek testi adottságainak megítésléséhez, és természetesen az édességek, üdítők fogyásztását is kerülni kell étvágytalanság esetén. Vitaminkészítmények, Béres csepp alkalmazása szintén javíthat az étvágyon. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 05., 10:24; Megválaszolva: 2012. augusztus 07., 12:03
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél