Mi lehet az oka

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő, 14 éves középsulis lány vagyok, egy ilyen kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyakran hírtelen szúrást, nyomást érzek szívtájékon, ilyenkor nehéz légzés ritkán szédülés és magas vérnyomás is előfordúl (150/90 de volt már 155/100 is )! mi okozhatja ezt?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Így néhány sor alapján nehéz megítélni, mi lehet a probléma. Mert hogy nem betegségről van szó, az szinte biztos. A 14 éves életkorra, a serdülőkorra jellemzők nemcsak a nagy testi változások, hanem a lelki felfordulás is. Ilyenkor ingerlékenyebbek, izgatottabbak lehetünk, nemcsak órán, feleltetés vagy dolgozatírás alatt, hanem szünetben is, akár az osztálytársakkal való kommunikációban, akár egy csinos fiú megpillantásakor a folyosón. Ha ilyenkor az izgalomtól a szívünkben szúrást érzünk, és a vérnyomásunk is megemelkedik, az a természetes izgalom jele.Ha tévedek, és ezek a panaszok nem ilyen izgalmas pillanatokban, hanem ezektől (azaz cselekvésektől és erőteljes gondolatoktól) függetlenül jelentkeznek, akkor már érdemes a dolog orvosi részét vizsgálni, kardiológus vagy nefrológus tud segíteni, az első lépés egy 24 órás tartós vérnyomásmérés lehet, ha a rendelőben mért vérnyomás haáromszor meghaladta a 150/95 értéket. A további vizsgálatok ennek az eredményétől függenek.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 13., 01:38; Megválaszolva: 2012. július 18., 11:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél