Érdeklődés

Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka van egy 5 éves unokám akinek a GOT értéke75-90 között mozog már egy éve de semmit nem tudunk mi lehet az oka más minden értéke jó. Semmi gyógyszert nem szed, de nem is küldik további vizsgálatokra. Ezért szeretném, ha tudna válaszolni mi lehet az oka ennek és hova vigyük tovább. Tisztelettel és köszönettel Bárányné

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza májenzim témában

Kedves Szülő!

Gyermeke magasabb hormonszintjét mindenképpen tovább kellene vizsgálni, de legalábbis rendszeresen ellenőrizni kellene. Nem tudom, vizsgálták-e már hepatotrop virusokra, de ilyen a normált kb. kétszer meghaladó értékek mellett bennem inkább az autoimmun hepatitis gyanúja merül fel, az ezt okozó ellenanyag (úgynevezett sma-antigén) jelenléte vagy hiánya gyermeke véréből speciális vizsgálattal kimutatható. Amennyiben ez az wellenanyag kimutatható, aktív kezelésre van lehetőség az immunrendszert befolyásoló szerekkel. Javaslom, keresse meg gastroenterologusunkat (Svábhegy Plusz) , aki hepatológiai problémákban is jártas.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. július 02., 10:59; Megválaszolva: 2012. július 05., 12:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél