nyirokcsomó 7 év

Kedves Doktor nő, Doktor úr! A hét éves lányomnak néhány hete a jobb oldali alsó fogsora mellett az arcán tapintottam egy nyirokcsomót. A háziorvosunk azt mondta, hogy el fog múlni, de ha belázasodik antibiotikumot kell kapnia. Torokgyulladás miatt kapott antibiotikumot. A csomó közben hol kisebb lett, hol nagyobb, de véglegesen nem múlt el. Azt javasolta a doktornő, hogy vigyük el fogorvoshoz, mert a lyukas foga okozza a problémát. Ön mit gondol, mi lehet a gond? Mit javasol mit tegyünk? Milyen vizsgálatokat tanácsol? Félek nehogy komolyabb dolog álljon a háttérben. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nyirokcsomó témában

Kedves Hölgyem!

Házi gyeremkorvosuknak nagy valószínűséggel igaza van. Az ilyen nyirokcsomó duzzanatok leggyakrabban egy "észrevétlenül" begyulladt fog miatt nőnek meg.

Amennyiben egy nyirokcsomó megduzzadt, hetekbe tellhet, amig ismét normális méretűvé válik, de az is megtörténhet, hogy kissé nagyobbként marad meg.

Izgalomra tehát szerintem semmi oka.

Üdvözlettel:

dr. Blatniczky László

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 21., 20:49; Megválaszolva: 2012. június 25., 15:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek