Elvigyem orthopédiára?

Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 14 hónapos nagyon aktív kisbaba de a járással gondok vannak! Magától még nem megy. csak ha fogom a kezét! nem is ez a legnagyobb gondom, hanem nagyon lábújjhegyen jár! Ritkán teszi le a sarkát! nem olyan régóta áll fel magától kapaszkodva! és nagy súlyú baba is. 13 kg. a védőnő azt mondta hogy vigyem el orthopédiára, a háziorvos azt mondta nem kell, mert ez természetes dolog, még nincs kialakulva a járás készsége! Akkor most mit csináljak Ön szerint? elvigyem vagy ne vigyem orthopédiára? Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Nyakó Lászlóné

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza csecsemőkori járásprobléma témában

Tisztelt Asszonyom!

Valóban, a járás kezdetén a lábujjhegyezés általános de csak akkor, ha a gyermek kapaszkodva jár. Leírása szerint gyermeke nagysúlyú, ez magyarázata lehet annak, hogy még nem indult el önállóan. Ugyanakkor van kórós lábujjhegyezés is. Ennek megállapítása levelezésen keresztül nem oldható meg. Mindenképpen ajánlom az orvosi vizsgálatot, ami javaslatom szerint inkább neurológiai vizsgálat legyen. Ebben rendelőnk a segítségére tud lenni.Köszönve hogy aggodalmával megkeresett minket, üdvözli:

Szekszárdi Márta

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 395-49-22-es telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. június 18., 10:26; Megválaszolva: 2012. június 25., 12:46
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek