hematológiai probl.

Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapos babám aggasztó labor eredményei miatt írok: wbc fehérfs: 7, 98 (4-10, 8) rbc vörösvs: 4, 12 (4, 7-6, 1) HBG haemoglobin: 11 g/dl (13, 5-17) HCT haematokrit: 31% (40-52) MCV MCV: 75, 2 fl (80-99) MCH MCH: 26, 7 pg (27-34) MCHC: 35, 5 g/dl (30, 5-35, 5) RDW: 12, 8% (11, 5-14, 5) RDWSD: 35, 1 fL (37-54) PLT Thrombocyta: 390 (150-400) PDW: 9, 9 fl (9-13) MPV MPV: 9, 3 fl (7, 2-11, 1) PLCR PLCR: 18, 3% (13-43) NEU%: 5% (40-74) LYM% Lymph%: 79, 4% (19-41) MONO%: 11% (3, 4-9) EOS%: 4, 5% (0, 1-5) BASO%: 0, 1% (0, 1-1) NEU neutrophil abs: 0, 39 (1, 9-8) LYM abs.: 6, 34 (0, 9-4, 44) MONO abs: 0, 88 (0, 16-0, 88) EOS abs: 0, 36 (0, 01-0, 6) BASO szám: 0, 01 (0, 01-0, 2) Kenet: se: 5 eo: 7 mo: 2 ly: 83 reaktív ly: 3% abs se szám: 0, 4! Ez már a 2. hasonló vérkép. Az elmúlt 6 hónapban némi köhögésen kívül nem volt beteg/lázas. Várom szakértő válaszát. Üdvözlettel, Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A baba alacsony neutrophil granulocyta értéke lehet átmeneti jellegű, vírusfertőzés és csontvelői éretlenség következménye. Ebben az esetben pár hónap alatt rendeződik a vérkép. Ha ez nem következik be, akkor elképzelhető a fehérvérsejtek veleszületett rendellenes termelődése, ebben az esetben folyamatos haematológiai gondozásra, kezelésre lesz szükség. Javaslom, mielőbb keressenek fel speciális gyermekhaematológiai szakrendelést!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 12., 16:51; Megválaszolva: 2012. június 18., 11:13
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek