Encepur Junior mellékhatásai

Kisfiam 2 éves. Kedden kapta meg az Encepur Junior védőoltást. Pénteken 38 C fokos láza volt, szombat estére már 40 C-os láza lett. A lázcsillapítók hatékonyak. A kérdésem: okozhatja-e a védőoltás a magas lázat, így 3-4 nappal az oltás beadását követően, vagy más lehet a probléma. Egyéb tünete nincs.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza védőoltás témában

Kedves Szülő!

Az Encepur Junior oltás általában nem okoz lázat, hőemelkedés szokott előfordulni. Három napon túli, főleg ilyen magas láz nem tulajdonítható az oltásnak. Minél előbb keresse fel gyermekorvosát vagy intézményünket, a láz okának tisztázására.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor Ph.D

gyermekorvos

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. június 09., 22:24; Megválaszolva: 2012. június 11., 20:06
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek