gyermek nőgyógyászati kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 11 éves lányom első mensese decemberben volt. Eleinte szabálytalan időközönként jelentkezett, de az elmúlt öt alkalommal 14 naponta megjön. A vérzés bőséges és 5-6 napig tart. A kislány ennek megfelelően elcsigázott, halovány. Fontolgatom a gyermekgyógyász felkeresését, laborvizsgálattal bizonyára vérszegénységet is igazolni tudnak, de meg szeretném kérdezni, hogy nőgyógyászati szempontból ez elfogadható-e, szükség van-e bármilyen vizsgálatra, beavatkozásra. Válaszukat megköszönve, Panka

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nőgyógyászat témában

Tisztelt Kérdező!

Nem ritka, hogy a menses jelentkezését követő évben a ciklus még nem szabályos.

A gyakoribb vérzések valóban fokozzák a vashiányos vérszegénység kialakulásának valószínűségét,

melynek tünete a sápadtság, fáradékonyság, étvágytalanság, hajak, körmök töredezettségi hajlama.

A pontos diagnózist vérvétel után lehet igazolni. Vastartalmú készítmények szedésével ez a kórállapot rendezhető.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 08., 14:13; Megválaszolva: 2012. június 11., 20:01
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek