Hogy kaphatta el a szalmonellát?

Jó napot kívánok! Két fiúgyermek édesanyja vagyok, egyik 11 éves másik 3 hónapos. Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz elkeseredésemben, hogy 11 éves fiam 4 hónapos korában szalmonellás lett ismeretlen okból, akkor még nem vizsgálták miért, csak gyógyszeresen kezelték. Most három hónapos kisfiamnak szintén szalmonella fertőzést mutattak ki, nem kezelik, a család minden tagja negatív (tesó-szülő-nagyszülők) , azt hittem én mint édesanya fertőztem meg, de nekem is a székletem rendben van.Kertes házba lakunk, ami most építettünk 8 éve, lakásban nincs háziállat, környékünkön van sertés és baromfi, de védőnéni és háziorvosunk sem tudja, mi lehet ennek az oka, mert tiszták vagyunk, sőt az Ántsz-től sem találtak semmit családlátogatáskor! Én nagyon el vagyok keseredve, mert én vagyok a legtöbbet vele.Két hónapig szopizott mind a két gyermek, pótlást kapnak tápszert, frissen forralt vízből, cumisüveg és cumija minden reggel kiforrázva, sőt amit nem minden anyukánál látni, pelenkázón és a babkocsiba ott a Dettol, sőt gyógyszertári kézfertőtlenítő a folyékony szappanunk! Kérem segítsen, mit csinálhatok rosszul, hol keressem a bajt, vagy vizsgáltassam e még magam, mert lehet hogy egy széklet nem elég ahhoz nekem, hogy kimutassa, én vagyok e a hordozó, mert most Bencének is egyik széklete negatív másik pozitív, (nagyfiamnak is így volt picinek sajnos) és a védőoltást is csak két negatív eredmény után kaphatja csak meg.köszönöm előre is segítségüket! Tisztelettel: Lukácsiné Takács Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Szalmonella-fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudom megmondani, honnan fertőződhetett meg a gyereke. Életkorából adódóan valószínűleg nem érintkezik háziállatokkal, tojást tejterméket, húst sem fogyaszt. Ha a szabadban esetleg a földön csúszik-mászik, akkor ez magyarázhatja fertőződését, ha a kezét utána a szájába veszi. Tanácsolnám még, hogy a vizet, amivel a tápszert készíti több percen át forralja fel. Valóban három egymást követő széklettenyésztést kell elvégeztetni ahhoz, hogy biztosan kimondjuk, hogy nem fertőz.

Kérdés: 2012. június 05., 15:27; Megválaszolva: 2012. június 08., 15:04
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek