duzzadt nyaki nyirokcsomók

Tisztelt Doktornő/ Úr! 6 éves kisfiam nyakán kb. két-három hónapja tapintottam duzzanatot. Közben volt beteg, így mindig annak tudtam be a dolgot. Két hete védőoltást is kapott..de ennek ellenére azért már kezd aggasztani a dolog, hiszen azóta nem múlt el. Három nyirokcsomót tapintok, egy nagyobb, kb. 7-8 mm-es, a másik kettő kisebb, kb.3-4 mm nagyságúak. Nem fáj neki. Mi ajánl? Kérjek alaposabb kivizsgálást? Mert amikor megemlítettem a háziorvosnak, mindig elintézte azzal, hogy elmúlik. Én viszont aggódom. Kérem segítsen! Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: garykata

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nyaki nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Nem mindegy, hogy a nyirokcsomó hol, helyezkedik el a nyakon. Amennyiben

csak egy ilyen nagy van, akkor általában korábban lezajlott fertőzés

maradványaként fogható fel. Ha több is jelentkezik, érdemes laboratóriumi és

gégészeti vizsgálatot végeztetni.

Üdvözlettel,

Dr. Blatniczky László

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 395-49-22-es telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. május 28., 08:00; Megválaszolva: 2012. május 30., 16:53
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek