Térdreflex

Üdv! 14 éves fiúnál a térdreflex teljes hiánya mire utalhat? Egyéb tünetei. Ha nagyon melege van vagy ideges nagyon, könnyen elájul, nem tudja olyankor hol van, neki megy a falnak, összeesik stb., gyakori erős szívdobogás, gyors pulzus.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza térdreflex témában

Tisztelt Kérdező!

Kérdéséből nem derül ki, hogy a térd reflex hiányát szakember állapította meg vagy laikus próbálta kiváltani.

Utóbbi esetben lehet, hogy egyszerűen nem megfelelően lett kivitelezve a vizsgálat. Érdemes orvosi viziten

megkérni egy kollégát, hogy próbálja kiváltani. Amennyiben ez nem sikerül, akkor ideggyógyászati vizsgálat javasolt.

A meleg és az izgatottság növeli a szívfrekvenciát. Ennek jele a heves szívdobogásérzés, a szapora pulzus.

Előfordulhat azonban, hogy olyan nagyon gyorssá válik a szívfrekvencia, hogy a gyors szívösszehúzódások nem biztosítanak

kellő pumpafunkciót a szívnek. Ez átmeneti agyi keringési zavart, következményes ájulást okozhat. Ennek tisztázására

kardiológiai vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 395-49-22-es telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. május 15., 09:37; Megválaszolva: 2012. május 30., 16:54
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek