9 hónapos kisfiam, acetonos lehelett, vírus fertőzés

jó napot kívánok.9 hónapos kisfiammal kórházba kerültünk magas lázzal.vírus fertőzést mutatott a labor vizsgálat eredménye, a vizeletében találtak valamit ezért tenyészetet küldtek.most itthon vagyunk.de babám étvágytalan, nyűgös, aluszékony, és a lehelette aceton szagú.milyen betegségre utalhat ez? a vizelet tenyészet még nem érkezett meg.válszát előre is megköszönve maradok tisztelettel: cserna ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermekgyógyászat témában

Kedves Anyuka!

A gyermekének nagy valószínűséggel valamilyen fertőzése volt. Ennek kapcsán lehet, hogy a vizeletében is volt eltérés, ami fertőzésre utalhatott, ezért kükldték el a vizeletet tenyésztésre.

A gyermekek lehelete nagyon hamar lehet acetonos. Egyszerű oka, ha keveset

iszik és eszik. Ilyenkor a szervezet az energia igényét a zsírok égetéséből

biztosítja, ami aceton képződéséhez vezethet. Lázas állapot tovább provokálja a képződést. Ezért javaslom, hogy itassák bővebben, és - miután már 9 hónapos- lehet rostos ivólevekkel is.

Ha egyébként sokat iszik és pisil, akkor a legközelebbi kontrollnál nézessenek vizelet cukor vizsgálatot, esetleg vércukor méréssel

kombionálva.

Üdvözlettel:

dr. Blatniczky László

gyermekdiabetológus

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. május 07., 12:25; Megválaszolva: 2012. május 09., 20:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek