Ciszta, sipoly, daganat?

2, 5 éves gyermekem kulcscsont alatti részén születésétől kezdve egy luk van, olyan, mintha egy injekciós tűt bele szúrtak volna, alatta mozgatható csomócskával. Eddig nem is volt semmilyen probléma. A múlt héten viszont a kulcscsont alatti rész megdagadt, majd piros lett, és harmadnapra először véres-gennyes váladék ürült, majd nyomásra csak genny ürült. Erre kaptunk Bactroban kenőcsöt, a seb már nem levedzik, de nagyon aggódom, hogy mi lehet ez. Tudom, látatlanban nehéz megmondani mi lehet, de kérem, legalább egy irányt, hogy merre induljuk, vagy mennyire súlyos a helyzet! Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza ciszta témában

Tisztelt Érdeklődő!

Leírása alapján valószinü, hogy sipoly okozza a tüneteket, illetve panaszokat. Sipolyon a bőrre vezető kicsi átmérőjű, nyáktermelő sejtekkel borított járatokat értünk.Ezek egy idő után eldugulnak és a bennük megrekedt nyákban a baktérium szaporodni kezdenek. Ezért észlelték a gennyes váladékozást.

Először meg kell vizsgálni a gyermeket és ha ez a gyanú beigazolódik, akkor a sipolyt műtétileg meg kell szüntetni.

Üdvözlettel:

dr. Kiss Imre

gyermeksebész

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. május 03., 13:23; Megválaszolva: 2012. május 08., 12:09
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek