Miért fáj a hasa?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lányomat visszatérő hasi fájdalmai miatt elvittük gasztroenterológiai vizsgálatra. Az első vérvételnél is már magasabb értéket mutatott a lymhocyta, monocyta, Eosinophyl granulocyta, Basophyl granulocita. Az össz IgE érték is mindig magasabb volt. Az első alkalommal 2011. júniusban az össz IgE 130 ku/l, a második vizsgálatnál 2011 novemberben az össz IgE 268 ku/l, az idén áprilisi eredményre még várunk, de a többi érték már látszik, hogy itt sem normális. Nagyon aggódunk, mi okozhatja ezeket az értékeket. Hová forduljunk, mert a háziorvosunk illetve a gasztroenterológus is legyint ezen eredmények láttán. De a lányomnak a hasi fájdalmai időről-időre visszatérnek. A háziorvosunk konzultált egy immunológus kollégájával, aki azt mondta, hogy ezek az értékek nem magasak és várjunk. Nem szeretnénk megvárni amikor már nagyobb lehet a baj. Csatoltam a vérképek eredményeit, remélem jól láthatóak. Kérem segítsen, kihez tudnánk fordulni, hogy kiderüljön mi okozhatja a hasfájásokat. Válaszát előre is köszönöm, Két aggódó szülő

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza hasi fájdalom témában

Kedves Szülők,

A mellékelt vérképbeli eltérések nüansznyiak, nem kórosak.

Az össz IgE értékek egyértelműen magasak.

További vizsgálatok szükségesek!

1. Allergológiai vizsgálatra kérjenek hozzánk időpontot. Minden dokumentumot

hozzanak magukkal, ami rendelkezésre áll, azt meg tudjuk mondani, hogy

ételallergia áll-e a tünetek hátterében.

2. Teljes körű gyermekbelgyógyászati kivizsgálás szükséges (labor-máj,

vesefunkció, vércukor, vas, ionok, AST, vizelet+vizelet tenyésztés,

garatváladék tenyésztés, széklet tenyésztés, féregpete protozoon vizsgálat,

coeliákia panel stb.) , hasi UH.

Ezt bármely általános gyermekosztály el tudja végezni, talán ott is

célszerű, mert meggyorsítja a kivizsgálást.

3. Ha a szervi okok terén nem mutatható ki ok, pszichológiai vizsgálata is

indokolt, mert gyakran lelki eredetű okok (szorongás) áll az ilyen panaszok

hátterében. Addig azonban, míg nincsenek meg az 1.2. vizsgálatok, és minden

eredmény nem negatív, a panaszt a lelki okra fogni nem lehet.

Üdvözlettel,

Dr. Bánfi Andrea Ph.D.

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés:

a 06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. május 02., 10:31; Megválaszolva: 2012. május 08., 11:57
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek