mi lehet a baj? Lányom széklete véres, de a tesztek negatívak

Lányom székletével kocsonyásszerű anyag távozik enyhén véres.Korábban dalacin c gyógyszert szedett a foga miatt.Ez az állapot 1 hónapja áll fenn természetesen az antibiotikumot már nem szedi.Fájdalma nincs napi max 2 szer van széklete.Volt vér és székletvizsgálat mindkettő negatív.Kérdésem hogy akkor mi lehet a baj? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyákos széklet témában

Tisztelt Kérdező!

Az antibiotikus kezelést követően kialakulhat vastagbél-gyulladás, melynek lehet tünete a véres széklet. Mindenképpen tartsanak egy probiotikus kúrát a jótékony baktérium flóra visszaállítása érdekében, és amennyiben ezt követően sem változnak a panaszok, akkor gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges.

Tisztelettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 27., 19:40; Megválaszolva: 2012. május 08., 11:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek