candida kisgyermeknek..

Tisztelt dr nő/úr.22 hónapos kislányomnak a székletéböl kitenyésztették a candidát, és többek közt ez nyistatinra érzékeny. Meg szeretném tudni hogy szedheti e a Nystatint, ennek nincs e káros mellékhatása, és ön milyen adagolást ajánl.Előre is köszönöm a válaszát. Mónika.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza Candida témában

Tisztelt Kérdező!

Kérdéséből nem derült ki, hogy miért történt széklettenyésztés a kislányánál.

A székletben egyébként leggyakrabban szájpenész esetén jelenik meg a Candida, hiszen

a gyermek szájából a tápcsatornába kerül. Ilyen esetekben nem belsőleg adott

gombaellenes szert adunk, hanem helyi kezeléssel (pl. borax glicerin) szűntetjük meg a kiváltó okot.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. április 24., 20:37; Megválaszolva: 2012. április 26., 17:30
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek