Izomsorvadas

Egy 7 eves kislanyt 6 hetesen HYDROCEPHALUS-sal mutottek, es orvosi hiba miatt nagyobb kart okoztak a mutet soran ami altal a kislany agya megtelt cisztaval. A kislany visszamaradt a fejlodesben, emiatt 2 evesnek nez ki. A kislany tunetei: nem lat de fenyre es hangokra reagal.Nem beszel, csak fekudni tud. Az izomzata teljesen elgyengult.Par napja fajdalmasan osszegorcsolt a laba, es azotta nem lehet kinyujtani. Allitollag izomsorvadasa van.Kerdesem az lenne hogy a kislany gyogyithato, es visszakaphatja az egeszseget, vagy kozel al a halalhoz? Szeretnek segiteni a kislanynak, es tobbet szeretnek megtudni errol a betegsegrol, es kezeleserol.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza hydrocephalus témában

Tisztelt Kérdező!

Természetesen pontosabb véleményt csak a gyermek ideggyógyászati vizsgálata és a pontos kórtörténetének, orvosi leleteinek ismeretében lehetne adni. Mindenesetre a korához képest ilyen jelentős elmaradás nagyon súlyos idegrendszeri károsodásra utal, az izomzatának kifejezett fejletlensége valószínűleg a mozgásfejlődésének igen jelentős elmaradásából adódik. Az idegrendszeri károsodás mértéke függ attól, hogy mekkora agyterület károsodott, az agy mely részét érintette. Sajnos az idegszövet nem jól regenerálódó szövettípus, nem pótlódnak a károsodott sejtek, ami miatt az elvesztett funkciók visszatérésére csak nagyon korlátozott esély van. Minden idegrendszeri károsodás esetén az a legfontosabb, hogy az ismert rehabilitációs és fejlesztési módszereket próbáljuk bevetni a javulás érdekében. Nagy agyterületet érintő vagy fontos funkcióval bíró agyterületek károsodása esetén azonban az érdemi javulásra nem igen lehet számítani.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. április 24., 00:10; Megválaszolva: 2012. április 25., 20:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek