Kiütés, féreg és gyakori vizfogyaztás

Tisztelt Doktor Ur, Doktor Nö A 18 honapos kisfiamnak kiütések jelentek meg az egész testén. A széklet analizisböl kiderült, hogy ascaris tojas van a szervezetében. Viszont ami zavaro, hogy rengeteg vizet iszik. A testsulya nem esett visza és nem fáradekony, mert en cukor betegsegre gyanakszom a sok folyadék bevitel miatt és most az étvágya is roszabb de az lehet a féreg miatt is. Kérdéseim: Az egész család szedjen gyogyszert a féreg ellen? A kiütései lehetnek a fereg miatt? Lehetséges, hogy cukorbeteg a gyermek? Napi 2 liternél több vizet ihat a gyermek? Ismételjem meg a féreg kezelést és ha igen menyi idöre? Ettöl az ascaristol, már reg probálunk megszabadulni, a 3 éves nagyobbik fiamnak is volt és kezeltuk az egesz csaladot, de mégis mindig megjelenik. Nincs allat a kozelünkben és mindent megmosunk. Kérdésem meg lehet töle szabadulni? Köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza férgesség témában

Kedves Kérdező!

A bélférgesség gyakran okoz csalánkiütést, tehát a féreghajtó kúrát feltétlenül érdemes ismételni, addig, amíg az eredmények nem lesznek teljesen negativak erre vonatkozóan. Én az összes családtagot kezelném és javaslom az alsóneműk, ágynemű fertőtlenítését is, valamint a WC és fürdőszoba rendszeres fertőtlenítését! Földdel, talajjal való érintkezés, kerti munka után fertőtlenítővel kellene kezet mosni, mert innen származhat az újrafertőződés! Cukorbetegséget viszont nem okoz az Ascaris féreg, a sok ivás nem ettől van, de egy vér- és vizeletvizsgálattal mindez tisztázható. Kezelésre a Decaris tablettát javaslom, adagja felnőttnek egyszeri 150 mg, gyereknek 2, 5 mg/kg, egyszeri alkalommal.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. április 19., 22:12; Megválaszolva: 2012. április 26., 17:29
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek