Ez még normális?

Jónapot! A kérdésem a következő lenne.Február végén a nyakam egyik oldalán megduzzadtak a nyiokcsomók és a vizsgálat után kiderült hogy mononukleózisom van, és azt mondták, hogy ennél a betegségnél normális a nyirokcsomók megnagyobbodása.Viszont ez már több mint egy hónapja volt, inkább kettő, és bár kisebb lett a duzzanat a nyakamon, teljesen nem múlt el. Az utlrahangos vizsgálat során kiderült, mikor még nem tudták hogy mononukleózisom van, hogy nem rosszindulatú a csomó a nyakamban, és a testem más részén sincsen nyirokcsomó.Esetleg előfordulhat hogy időközben azzá válik? Csak mert már kezd aggasztani, hogy még nem múlt el. Mennyi idő az, ami alatt biztosan el kéne már múlnia? És egy picike, mozgatható, puha ilyen gömbszerű csomó a nyakam másik oldalán is van meg az állam alatt is.És nem tudom, meddig tudható ez be ennek a betegségnek, és hogy várnom kéne-e, vagy vagy mit kéne tennem.Köszönöm szépen a Válaszát előre is! Dóri

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a mononucleosisát laboratóriumilag is igazolták, akkor teljesen

normális, hogy a nyakán hónapokig legyen nagyobb nyirokcsomó. Ennek

következtében nem kell izgulnia.

Úgy gondolom, hogy fél éves "betegségszünetet" követően érdemes egy teljes

vérképet, májfunkciót és speciális antitest meghatároztatást végeztetni.

Üdvözlettel,

dr. Blatniczky László

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. április 16., 18:49; Megválaszolva: 2012. április 18., 11:53
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek