• hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő! 5éves kisfiamnak 1 napja fáj a hasa.Eleinte nem tűnt túl komolynak, aludni tudott, bár egyszer felkelt éjszaka...voltunk orvosnál is, de mivel semmilyen más tünete nem volt a gyereknek, így az orvos azt mondta figyeljük meg, valószínű csak vírus okozta hasfájás.Nem rég volt megfázva, de már nincs, egy nap egyszer még előfordul hogy köhint egyet, és 2napja még reggel fájlalta kicsit a torkát, de semmi több.Se hányingere, se hasmenése még nem volt a 24óra alatt, a hőmérő pedig hónaljban 36, 6 fokot mutatott legutóbb, amihez ha jól tudom hozzá kell adni fél fokot, tehát hőemelkedése van.Cataflamot kapott amitől kb.4órán át nem fájt a hasa, elmondása szerint a köldöke felett fáj.Lehet ez vakbélgyulladás vagy ez ki van zárva? mire gondoljak? bármilyen vírus is okozhatja? félek a vakbéltől, mert azt olvastam hogy ha nem időben derül ki, akkor nagyobb baj is lehet.Válaszát előre is köszönöm! M.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a hasfájás témában

        Kedves Kérdező! A vakbélgyulladás okozta hasi fájdalom típusosan nem a köldök felett jelentkezik, de annak eldöntése, hogy a hasi fájdalom hátterében sebészeti ellátást igénylő kórállapot szerepel-e, mindenképpen - ha kell ismételten - orvosi vizsgálatra van szükség! Valóban okozhat vírusfertőzés is hasi panaszokat, akár önálló tünetként, akár egyéb más tünettel együtt. Van egy olyan gyermekgyógyászati mondás, miszerint a gyermekek a torkukat is a hasukban fájdítják, utalva arra, hogy mennyire általános tünet gyermekkorban a hasfájás, függetlenül attól, hogy melyik szervrendszer érintett. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 16., 16:22; Megválaszolva: 2012. április 19., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: