Gyereknél epe

Tisztelt Doktornő! Kislányom tegnap délután óta (18 óra) hány ill. hasmenése is lett, mely tünetek este 9 óta sárga, vizes hányás ill széklet formájában vannak jelen kb. fél óránként. Hajnalban pihent 3-4 órát, de reggel (7ó) ismét jelentkeztek a tünetek hasmenés ill enyhe hasi fájdalom kíséretében. Iszik, láztalan, szeme nem sárga, de a bőrét én enyhén sárgának találom (már egy hete is ilyennek láttam) , bár már a tavaszi nap és szél is "barnította". Normaflor csak a reggeli ivással maradt a szervezetében. Két-három hete köhögött, náthás tünetei voltak, azóta Xizal szirupot és Mucopront szirupot kap. Állandó gyógyszerei nincsenek. Egy éve spontán oldódó invaginációja volt. Nem mondanám aluszékonynak, de mivel az éjszakai időszakra esett a rosszullét, jelenleg is alszik. Ügyeletre tudnám csak elvinni, mivel hétvége van. Húsvéti időszak után vagyunk, természetesen evett édességet, csokoládét is, de nem mondanám túlzott fogyasztásnak. Normál étkezés, szokásos étrend mellett. Szükséges-e kivizsgálás, vérvétel, esetleg ultrahang? Mi okozhatja ezt a fajta hányás-hasmenést? Tanácsát, véleményét előre is köszönöm! Tisztelettel: F.-né

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermekgyógyászat témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg kislánya egy gyomor-bélrendszeri vírusfertőzésben szenved és remélem, hogy mire a választ olvassa már a hányásos időszak megszűnt.

A legfontosabb ilyenkor a gyermek folyadék- és sóháztartásának egyensúlyban tartása. Ehhez itatáskor ún. rehidráló oldatokat lehet használni (pl. Sodioral, Humana Elektrolyt, Normolyt) . A lényeg, hogy lehetőség szerint ennyi vizelete legyen, mint egyébként szokott. A Normaflore-t adhatja tovább. Ha biztonsággal iszik a gyermek, akkor többször, kis mennyiségekkel kínálható egy kis sárgarépával, burgonyával, almával, banánnal, rizzsel.

Amennyiben nagyon aluszékony, nem itatható, több órája nincs vizelete, nagyon acetonos a lehelete, általános állapota folyamatosan romlik, akkor további vizsgálatokra, infúziós folyadékpótlásra szorul, ezért kórházi ellátása szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés:

06-20-500-2500 telefonszámon, illetve a

www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. április 15., 09:04; Megválaszolva: 2012. április 18., 11:35
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?