• Epilepszia vagy vércukor leesés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! Azt szeretném megtudni, hogy a lányomnak tavaly nyáron volt egy gama nevezetű nagy rohama az óvodában, be került a neurológiára és végeztek rajta vizsgálatokat, hogy kiderítsék van e epilepsziája az ébrenléti és alvás állapotban sem találtak semmi arra utaló jelet, hogy bármi ilyen lenne. Azt mondták lehet a vércukra esett le és az váltotta ki. Azt tudni kell, hogy 9/3 apgárral született és tüdő gyulladása és szepszise volt ezért neurológushoz jártunk fél éves koráig. Annyit talált a doktor nő, hogy gyenge volt a nyaka erősíteni kellett, de időben csinált mindent 3 hónaposan hasra fordult 5 hónaposan hátra 6 hónaposan felült és kúszott 7 hónaposan felállt mászott és egy évesen indult el teljesen önállóan. A kérdésem az, hogy azóta is van, hogy elbambul ezt jelzik felém az óvodában én itthon nem vettem észre. A baba reflexei nem épültek le ezért jár tsmh gyógytornára. Figyelmetlen és eltud esni. Őn szerint az elbambulása lehet visszamaradt valami a szüléséből és epilepszia jele annak ellenére hogy két orvos is azt mondta semmit nem lát a leleteiben? Köszönöm válaszát előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban léteznek úgynevezett alkalmi rohamok, melynek hátterében nem igazolható epilepszia betegség. Ilyenkor a rohamok ismétlődésére nem igen kell gyakrabban számolni, mint bármelyik más, epilepsziában nem szenvedő gyermek esetében. Léteznek olyan epilepszia forma, melyben a gyermek "elbambulásán" kívül mást tünetet nem látunk. Megnyugtató kizárására vagy igazolására EEG vizsgálat és gyermekneurológusi konzultáció szükséges. Amennyiben otthon is tapasztalják ezt a jelenséget, akkor segítséget jelenthet az ideggyógyász számára a kamerával történő rögzítése és bemutatása. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet Gyermekneurológiai szakrendelés: Dr. Hegyi Márta Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, ill. a www.svabhegy.eu oldalon


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 05., 20:03; Megválaszolva: 2012. április 11., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: