• Bőrbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy kislányunkak az egész testén piros foltok jelentek meg. Ezzel voltunk több orvosnál is és mindenki más krémet ajánlott, legiinkább sztereoidos krémeket. Amit használtunk bár meggyőződésem, hogy egy kisgyereknél nem sztereoiddal kell gyógyítani és nem használt semmit. Így abba hagytuk a bőr kenegetését. Milyen természetes lehetőségek vannak a shea vajon kívül vagy tud ajánlani olyan gyerek bőrgyószász szakorvost aki nem sztereoidos krémeket ír fel? Voltunk a Heim Pál gyermek bőrgyógyászaton is és ott is a sztereoidos krémet írták fel? A vérvétel eredménye még nem jött meg mert csúszik 2-3 hetet az eltelt egy hónaphoz képest? Tisztelettel: Csányi István

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Csányi Úr! Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy a gyermek vizsgálata vagy legalább egy jó minőségű fénykép nélkül nagyon nehezen tudok tanácsot adni, mivel a bőrbetegségek nagy része az ön által leírt vörös kiütések képében jelentkezik. Megértem az aggodalmát a steroidos készítményekkel kapcsolatban, de szeretném megnyugtatni, hogy azok megfelelően alkalmazva nem ártalmasak a gyermekek egészségére sem. A gyógyszertárakban vásárolható több olyan speciális krém és testápoló, ami kifejezetten érzékeny, ekzemára hajlamos bőrre lett kifejlesztve, esetleg ezekkel próbálkozhatnak a steroid tartalmú gyógykrémek helyett. A laborvizsgálatokkal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy amennyiben speciális, pl. allergiával kapcsolatos jellemzőt vizsgáltak, annak az átfutási ideje lehet több hét is. Jobbulást kívánok a kislányának! Üdvözlettel: Dr. Kiss Ildikó Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 04., 15:24; Megválaszolva: 2012. április 10., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: